Menu
Button Text Submit original article and get paid. Find out More

Ucierany placek z bezowa pierzynką

Placuszek z jabłuszkiem
Składniki
:
40 dag mąki
4 jajka
20 dag cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2/3 szklanki oleju
Na Masę:
4  jałka
5-6 łodyg rabarbaru
10 dag cukru
Na Bezę :
4 białka
1 szklanka cukru pudru
Sposób Przygotowania :
Jabłka obierz. Połowę pokrój na plasterki.Rabarbar umyj, obierz i pokrój na kawałki.Cząstki jabłek i rabarbar przełóż do rondelka, dodaj cukier, podlej odrobiną wody. Duś na małym, aż owoce zaczną się rozpadać.Na ciasto jajko ubij z cukrem na puszystą masę. Zmiksuj z mąką, olejem i proszkiem do pieczenia. Wymieszaj z plasterkami jabłek. Przełóż do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką tortownicy. Piecz ok.30 min w 190 st.C. . Na bezę białka ubij na sztywno z cukrem pudrem,piecz.Na podpieczone ciasto wyłóż masę owocową, przykryj pianą z białek. Piecz jeszcze ok. 30 min w 180 st.C. . Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *