Menu
Button Text Submit original article and get paid. Find out More

Arabski Szaszłyk

Składniki :
– 500 g chudej baraniny
– 200 g słoniny
– łyżeczka cząbru
– 3-4 ząbki czosnku
– kawałek pora, cebula
– ćwierć łyżeczki mielonego kminku
– ćwierć łyżeczki suszonej mięty
– łyżeczka pieprzu
–  łyżeczka soli
– 2 łyżeczki oliwy
– łyżka soku z cytryny
– garść zielonych liści mięty
Sposób Przygotowania :
Umyte i osuszone mięso, a także słoninę pokroić na niewielkie kwadraty. Wymieszać sok z cytryny z oliwą, roztartym z solą czosnkiem, drobniutko posiekanym porem, solą, pieprzem, kminkiem,cząbrem,miętą, następnie dokładnie utrzeć w moździerzu lub zmiskować. Mięso i słoninę ułożyć w salaterce, zalać przygotowanym sosem, wymieszać, przykryć i zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia nadziewać na szpadki mięso, słoninę plasterek cebuli  i listek mięty. upiec na rożnie, smarując w czasie pieczenia sosem. Podawać z ryżem i sałatą. Smacznego.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *